Astazi scriu despre floarea mea preferata:  VIOLETA AFRICANA
   Violetele africane sau Violetele de Parma (Saint paulia) sunt originare din Africa, si au fost introduse in cultura cu aproximativ 80 de ani in urma.
   Ele sunt unele din cele mai populare si indragite plante de apartament. Datorita dimensiunilor mici a plantei si unei infloriri bogate, aceasta floare a fost indragita in intreaga lume. Exista mai multe varietati de violete, care difera prin culoarea florilor, forma sau marimea acestora.
. Initial, violetele erau dificil de intretinut in conditii de camera.
 Cu  trecerea timpului, selectia acestei plante a reusit sa produca varietati rezistente la conditii de camera si sa infloreasca mai abundent. Bine intretinute,va pot bucura cu flori de cateva ori pe an.
Necestitatile de baza a acestei plante sunt urmatoarele: temperatura stabila,  o iluminare intensa,udare precauta, umiditate marita a aerului si o fertilizare regulata. Pentru a extinde perioada de inflorire florile care s-au trecut, trebuiesc inlaturate. Deasemenea e preferabil de a inlatura frunzele deteriorate si ingalbenite. Frunzele se inlatura de la baza petiolului, fara sa ramina butasi care pot putrezi.
Temperatura
Temperatura trebuie sa fie stabila, fara schimbari bruste. Iarna in zilele cu ingheturi puternice, este bine de a muta ghivecele de la geam pe timp de noapte. Temperatura minima de crestere este de 16 grade Celsius si cea optima este de 18-20 de grade Celsius.
Lumina
Violetele iubesc o lumina intensa, citeva ore de soare de dimineata sau seara sunt benefice pentru a initia inflorirea. Pe perioada de iarna este bine de a amplasa ghivecele pe un geam orientat spre sud.
Udarea
Plantele vor fi udate cand solul incepe sa se usuce un pic la suprafata. Apa trebuie sa fie la temperatura camerei. Se va evita caderea apei pe frunze,deoarece stropii de apa cazuti pe flori vor lasa pete maronii si inflorescenta isi pierde efectul decorativ. 
Umiditatea aerului se mentine amplasand ghiveciul pe un suport care sa permita evaporarea apei
Sunt de preferat ghivecele de plastic care vor mentine o umiditate constanta.
Fertilizarea 
O data la cateva saptamani se fertilizeaza cu un in grasamant corespunzator.
Cu o ingrijire nu prea complicata,violeta africana ,aceasta floare delicata,va va bucura cu cateva infloriri pe an.