FUMATUL UCIDE!
  De aceea trebuie sa militam cu totii pentru o CAMPANIE ANTIFUMAT

Incepand din ianuarie 2008, Asociatia Aer Pur Romania, membru fondator al Retelei pentru Prevenirea Fumatului din Romania (RPFR) a demarat un program de informare si constientizare la nivel local privind legislatia romana existenta despre drepturile nefumatorilor bazate pe prevederile legii 349/2002. Prin acest program se urmareste obtinerea cat mai multor comunitati locale fara fumat.
Aer Pur Romania a creat campania “Fum cu fum te faci scrum”. Aceasta campanie se bazeaza pe o colaborare stransa intre RPFR-AER PUR si administratiile publice locale.
Primele judete in care a fost implementata campania au fost Iasi (23 administratii publice locale) si Sibiu (15 administratii publice locale).


Plimbarile in aer liber, sportul, evitarea anturajelor in care se fumeaza si a certurilor puternice fac si ele parte din tratamentul antifumat. "Primul lucru pe care trebuie sa-l invete cel care se decide sa renunte la fumat este sa refuze prima tigara, indiferent de circumstante", avertizeaza dr. Mihaltan, care aminteste ca, dupa sase luni de la tratament, rata recaderilor este de 20-25a. Pentru a evita pe cat posibil aceste situatii, medicii recomanda pacientilor sa mearga la control cel putin o data pe luna la medicul care le-a oferit consiliere antifumat. "Cu cat pacientul mentine mai mult legatura cu doctorul, cu atat succesul va fi mai mare", a observat medicul.
Si nu in ultimul rand,
protejaţi copiii: nu îi lăsaţi să respire fumul dumneavoastră!”




 Personal,sustin Proiectul  NU APRINDE TIGARA !