M-am decis sa scriu pe blogul meu despre aspecte mai deosebite in legatura cu florile.
  Astfel: stiati ca florile din casa pot fi o arma impotriva poluarii din locuinta?
  Iata  la ce sunt bune unele flori:
    ANTURIUMUL si AZALEEA  elimina amoniacul care se aduna in incaperi,mai ales in bucatarii.
    CACTUSUL diminueaza puternic efectul nociv al undelor electromagnetice generate de televizoare si de computere,daca este amplasat in apropierea ecranelor.Cactusii produc oxigen noaptea si elimina monoxid de carbon ziua,asa ca dormitorul e un loc bun pentru ei.
    CRASSULA absoarbe din aer energiile negative.
    CRIZANTEMA absoarbe vaporii de la adezivi,vopsele si lacuri.
    DRACENA elimina compusii organici volatili(acetona,benzen,etanol) eliminati de diferite spume folosite la picturi si la fabricarea mobilei.
    FILODENDRONUL degaja o cantitate mare de apa si umidifica astfel camerele cu aer uscat.
Deasemeni are capacitatea de a neutraliza formaldehida care se degaja prin arderea lemnelor,de aceea e bine ca planta sa fie tinuta in incaperile in care se face foc cu lemne.
Formaldehida-care e o substanta cancerigena-se gaseste si in materialele din care sunt confectionate canapelele si mochetele,asa ca e bine sa se plaseze ghivecele cu filodendron in apropierea acestora.
    IEDERA este campioana, putand absorbi 90% din benzen,un solvent care se gaseste frecvent in vopsea,cerneala, materiale plastice,cauciuc,detergenti si fum de tigara.
   PALMIERUL DOAMNEIsau RHAPSISUL absoarbe amoniacul prezent in produsele de curatat vasele si in degresantii de orice tip.De aceea e bine sa fie tinuta in apropierea chiuvetei.
   VOALUL MIRESEI(CHLOROPHYTUM) absoarbe in 24 de ore pana la 95%din monoxidul de carbon prezent in fumul de tigara.